ZdravljeAlternativna medicinaMultipla skleroza, simptomi i alternativno liječenje

Multipla skleroza, simptomi i alternativno liječenje

-

Bolest nastaje polako, a pojavi se neprimjetno. Multipla skleroza (MS) je autoimuna bolest za koju medicina nema adekvatan lijek, ali zato alternativno liječenje smanjuje napredovanje ove teške bolesti. Važno je da se bolest počne liječiti na vrijeme, jer samo tako postižemo željeni uspjeh.

Ljudi, naročito oni koji nisu bijele rase, koji žive od prirodnih proizvoda, ne znaju šta je multipla skleroza. Ona se, dakle, smatra bolešću civiliziranih zemalja, pa je možemo ubrajati među bolesti civilizacije.

- Google oglasi -

Razumljivo je da slično kao što tražimo uzroke drugim bolestima, tražimo također uzroke M. S. (kako skraćeno nazivamo tu bolest). Na žalost, nauka još do danas nije otkrila pravi uzrok M. S. Pretpostavlja se da bolest izaziva nepoznat uzročnik kojega još nisu mogli dokazati. Drže da nedostatak tvari važnih za život pomaže uzročniku da postane aktivnim.

Multipla skleroza alternativno liječenje

Znaci (simptomi)

Okolnost da znaci bolesti nisu uvijek jednaki, može u početku bolesti dovesti do krive dijagnoze. Jedan od početnih znakova je češće gubljenje refleksa trbušne stijenke. Prilično pouzdan dijagnostički znak je oštećenje vidnog živca. U tom slučaju ljekar za bolesti očiju (okulist) vidi na očnoj pozadini izblijeđenje na mjestu ulaska vidnog živca.

Spoznali su da je M. S. postepena bolest centralnoga živčanog sistema. Rijetko se javlja prije dvadesete ili poslije četrdesete godine života. Bolest izbije u žena često poslije poroda, dok je u muškaraca izazivaju nezgode, ili zanemarene zarazne bolesti. Među početne simptome ubrajamo također poremećaje senzibilnih živaca, najprije na nogama. Bolesnik ima osjećaj da hoda po vatri. Upravo zato se na neravnom zemljištu spotiče.

- Google oglasi -

Poslije tih početnih smetnji u senzibilnom živčanom sistemu, pojave se smetnje i u pokretnom mišićju, i to kao hromost ili uzetost. Poslije određenog vremena počne bolesnik pri hodu vući noge za sobom. Ovisno o mjestu žarišta bolesti zahvaćene su noge i donji dio tijela, ili ruke od ramena i šake, a katkad i žvakaći mišići i mišići lica.

Veliko je zlo kad bolest zahvati crijevne mišiće i mišić zatvarač mokraćnog mjehura (musculus sfineter vesicae urinalis) tako da bude uzet (paraliziran). Može biti zahvaćeno i mišićje usta i glasnice, pa govor postane nejasan, tj. nerazumljiv. Nema uvijek bolova, a vrlo rijetko su jaki. Ne znamo zašto se često za vrijeme bolesti opće tjelesno stanje poboljša ili pak pogorša.

Bolest se može vući dugo godina, pa stoga multipla skleroza zahtijeva od bolesnika, njegovatelja i rodbine veliko strpljenje i unutrašnju živčanu snagu. Važno je da se bolest počne liječiti na vrijeme, jer samo tako postižemo željeni uspjeh.

Multipla skleroza prirodno liječenje

Multipla skleroza se liječi dijetom, a približno je takva kakvu je uveo Dr Evers. Još prije nego je bila poznata metoda Dr Eversa, bilo je jasno da hrana mora biti takva kakvu jedu primitivni narodi koji tu bolest ne poznaju. Hrana mora biti pretežno prijesna, a od kuhanog povrća jedemo samo ono koje ne možemo jesti sirovo.

Nepolirana riža sa svježim kravljim sirom i hrenom, uz tanjur salate treba da bude temeljni obrok. Sirova jaja možemo jesti samo iznimno. Meso brišemo s jelovnika, a zamjenjujemo ga mlijekom i sojinom bjelančevinom. Proizvode od biljnog brašna također brišemo iz jelovnika, a nadomještamo ih pšenicom, rižom i ječmom, koje pripremamo kao i rižu.

Treba jesti malo kruha, i to samo od crnog brašna (Grahamov) i krekere. Otpadaju također sve konzerve. Možemo jesti voće koje biramo prema godišnjem doba. Jedemo ga svježe ili kao Bircherovu kašu (pire). Jedino slatko jelo koje možemo jesti jesu med i grožđani šećer. Možemo jesti rozine (cvebe) i grožđe.

Danas postoji još jedan način liječenja koji prije nije bio poznat, a to je liječenje svježim hormonima. Protiv dječje paralize (uzetosti) upotrebljavaju svježa muda zdravoga bika. Sa muda odstrane kožu, unutrašnjost zdrobe nožem ili mikserom, pa dobivenu masu krepko umasiraju duž kralješnice od zatiljka do trtične kosti. Tako treba raditi jedanput sedmično, uvečer i idući dan ujutro. Preko noći mora zdrobljeni materijal biti na hladnom.

Prirodni lijek za multipla sklerozu

Kao što smo već i spomenuli da ne postoji lijek za multipla sklerozu ali zato postoje alternativne metode kao što su:

  • Vježbanje – Redovna tjelovježba pomaže ojačati mišiće i smanjiti spastičnost mišića.
  • Vitamini – Vitamin D smanjuje rizik od razvoja osteoporoze i može smanjiti rizik od progresije bolesti.
  • Tehnike opuštanja – Stres može potaknuti ili pogoršati vaše simptome. Joga, tai chi, meditacija, masaža, duboko disanje i slušanje muzike mogu pomoći u smanjenju stresa.
  • Akupunktura i akupresura – Ove tehnike mogu smanjiti bol.
  • Konoplja – Konoplja se koristi kao prirodni lijek za MS i mnoga istraživanja tvrde da daje efikasne rezultate. Prije početka upotrebe ovog prirodnog lijek posavjetujte se sa svojim ljekarom.
- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,102SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

6 trikova koji će riješiti nadutost trbuha kod žena

Za 7 dana idete na svadbu i želite se riješiti tvrdoglavog trbuščića kako bi vam odabrana haljina savršeno pristajala?...

8 učinkovitih načina kako se riješiti podočnjaka!

Ukoliko i vi imate problema sa podočnjacima kojih se nikako ne možete riješiti, evo nekoliko savjeta koji bi vam...

Naučnici su zabrinuti – Da li je zdrava hrana iz mikrovalne?

Naučnici su zabrinuti zbog sve veće upotrebe mikrovalne pećnice za pripremu hrane, budući da ona emituje radijaciju koja je...

Savjeti za zdravlje vaših stopala

Bol u stopalima ne dobiva se preko noći. U velikoj mjeri su za nju odgovorne torture koje im nanosimo....
- Google oglasi -

Najbolja hrana za izgradnju i održavanje mišićne mase

Vaša prehrana temeljni je faktor koji utječe na vašu sposobnost izgradnje i održavanja mišića. Za jačanje mišića, potrebno je...

Neki najpoznatiji prirodni afrodizijaci za muškarce i žene

Predstavljamo vam zdrave namirnice koje imaju afrodizijačka svojstva. Iskušajte ih i uvjerite se dali ljubav dolazi kroz želudac? Od...

Ovo morate pročitati

Herbarium – Plućnjak ljekoviti

Nazivi biljke Familija: Borraginaceae Narodni: Plućnjak ljekoviti Latinski: Pulmonaria officinalis Ljekarski: Pulmonarie folium,...

Dijeta protiv suvišne kiseline u želucu

Tko ima suviše kiseline u želucu neka ne jede...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas