ZdravljeZašto je važno leći prije ponoći?

Zašto je važno leći prije ponoći?

-

spavanjeDo sada ste vjerovatno čuli da sati prije ponoći vrijede mnogo više od sati nakon, pa je stoga važno da nekada legnete i prije dvanaest kako biste imali kvalitetan san koji je jako važan za opšte zdravlje organizma.

Prvo i osnovno, san je najvažniji za proizvodnju energije. Kada se dovoljno naspavate, ustaćete sveži i odmorni, spremni za početak dana, dok ćete se ako nedovoljno spavate čitav dan osjećati iscrpljenim, prenosi RTRS.

Drugo, i ne manje važno naročito za pripadnice ljepšeg pola, jeste da je san od krucijalne važnosti za ljepotu. Kvalitetan san čuva kožu od starenja i prijeveremenog pojavljavanja bora.

Ukoliko nekada odete ranije u krevet, iznenadićete se da ćete se ujutru vjerovatno probuduiti ranije što će vam omogućiti da obaveze završite prije vremena i imate vrijeme samo za sebe.

Zatim, ne možete da zanemarite dobar osjećaj koji sa sobom nosi odmoran i naspavan organizam. Pokušajte da se naviknete da ranije odlazite u krevet jer ćete tako konačno razumjeti ljude kojima je jutro omiljeni dio dana.

- Google oglasi -

Koliko je san važan vjerovatno znaju oni koji žele da oslabe. Koliko puta ste čuli da osobe koje malo spavaju talože suvišnu masnoću tokom dana kako bi nadoknadili nedostatak energije koje pruža dobar san. Pokušajte težinu da kontrolišete tako što ćete otići na vrijeme na spavanje.

Na kraju, kvalitetan san važan je cjelokupno zdravlje organizma. Ukoliko ste naspavani nećete imati problem sa gojaznošću, visokim krvnim pritiskom, glavoboljom, razdražljivošću i nervozom.

- Google oglasi -

3 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Od mirisnih cvjetova lipe pripremite ljekoviti čaj i opuštajuću kupku

Lipa se od davnina poštuje kao božansko drvo koje štiti od zla, a jedno je od starih vjerovanja da...

7 sjajnih savjeta kako da se riješite nadutosti

Nadutost trbuha, napuhnutost, meteorizam, flatulencija, a u narodu se još koristi izraz vjetrovi, pojava je velike količine plinova u...

2 minute “čuda”- Zbog čega biste ovu tačku na stopalu trebali masirati?

Na našem stopalu nalazi se jedna tačka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se...

Dubčac je stari omiljeni lijek protiv svih bolesti organa za varenje

Postoji nekoliko vrsta biljaka istoga naziva. Sve su jako srodne. Raste kao polu grm s razgranatom stabljikom. Ima uske...
- Google oglasi -

Evo kako da se zaštitite i otjerate komarce

Uvijek kada otopli i kada smo spremni za sve ljetne planove, stvar moraju da pokvare komarci koji nas salijeću...

Pomoću ovog minerala riješite sve ženske probleme!

Vjerovatno ne razmišljate o tome, koliko ovog minerala inače unosite dnevno, ili sedmično. Magnezij može da preporodi vas i...

Ovo morate pročitati

Fibromialgija – bolest o kojoj se malo zna

Pošto fibromialgija ima sličnosti sa mnogim drugim poremećajima, često...

Sok od povrća jača imunitet

Omiljena bezalkoholna osvježavajuća pića većine ljudi su limunade i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas