Zdravlje5 znakova vašeg tijela koji pokazuju da ste lošeg...

5 znakova vašeg tijela koji pokazuju da ste lošeg zdravlja

-

Naš organizam je nevjerojatan stroj na koji utječe niz faktora. Tijelo nam svakodnevno šalje i određene poruke preko kojih možete doznati u kakvom je stanju. Sačuvajte zdravlje i reagujte kada vam dođu znakovi koji dolaze iz tijela a najčešće se pojavljuju na noktima, koži, zubima, višak kilograma…

Užurbana svakodnevnica i veliki niz obaveza onemogućava nam da se o sebi brinemo kako treba, a naše tijelo i organizam raznim načinima pokušavaju pokazati da nešto ne valja i da je vrijeme da se počnemo briniti o sebi, a ne samo o poslu.

Znakovi tijela i zdravlje

- Google oglasi -

Zubi

Osim što kontrolirate zdravlje zubi i desni, redovitim odlaskom kod zubara možete doznati štošta i o stanju vašeg organizma. Promjene u usnoj šupljini mogu biti jedni od prvih pokazatelja bolesti srca, pluća, probavnog sustava ili nekih drugih dijelova vašeg tijela. Ne zanemarujte promjene na zubima i desnima već potražite pomoć stručnjaka.

Težina

Debljanje ili mršavljenje pojava je koja se svima događa tokom godine, a najviše ovisi o prehrani, načinu života i stresu. Ne smijemo nikako zanemariti i značajno debljanje ili pak mršavljenje. Ako ste u kratkom roku dobili veliki broj kilograma to može upućivati na hormonalni disbalans i probleme sa štitnjačom. Ili pak na zadržavanje vode u organizmu odnosno probleme sa srcem i bubrezima te trudnoću. Isto vrijedi i za nagli gubitak kilograma.

- Google oglasi -

Mokraća

U mokraći se nalazi više od 70 % markera uz pomoć kojih možete saznati u kakvom je stanju vaš organizam. Boja i miris mokraće vrlo je važan pokazatelj zdravlja.

Želite li doznati na što sve ona upućuje, pogledajte tablicu boje mokraće i značenje promjena.

Koža

Koža je najveći organ koji je svakodnevno izložen vanjskim utjecajima. Upravo zbog toga važno je pratiti promjene koje se događaju na površini kože. Nakon tuširanja te prije nanošenja sredstava za njegu pogledajte dio po dio kože, a za teško dostupna mjesta na leđima upotrijebite dva ogledala.

Primijetite li neke promjene boje, nove izrasline, mrlje ili tamne izbočene madeže bilo bi dobro potražiti savjet stručnjaka. Pregled kod dermatologa vrlo je jednostavan i bezbolan, a njime možete spriječiti mnoge bolesti među kojima je i melanom.

Nokti

Nokti mogu biti vrlo elegantan ukras vaših ruku, ali njihova važnost je puno značajnija. Male i velike promjene na rukama i nožnim prstima mogu upućivati na razne bolesti. Ako ste primijetili da su se vaši nokti oblikom, teksturom ili bojom promijenili, vrijeme je za odlazak kod doktora.

Hladne noge i hladne ruke

Uzrok hladnih ruku može biti anemija, odnosno nedostatak željeza u krvi, no može i biti i borba sa stresom i tjeskobom. Uzrok hladnih nogu može biti osim stresa, i umor i neispavanost koji usporavaju hladnoću, a sjedilački način života nimalo ne pomaže ovom problemu. Zato se toplo obucite, pripremite kupku, zdravo hranite i pokrenite svoje ruke i noge nekom zanimljivom aktivnošću!

>>Hranom protiv stresa

Simptomi dobrog zdravlja

Redovna stolica
Ako je stolica redovna, nema krvi u njoj, nemate proljeve, zatvor ili bolove prilikom probavljanja hrane sve to ukazuje na zdravlje i na normalno funkcioniranje probavnog sustava.

Bistri urin žute boje
Ako se mokrite nekoliko puta dnevno veću količinu urina, a urin je svjetlo žut nije zamućen, taman, koncentriran i nema neugodan miris. To je znak da ste dobro hidrirani te da su vaši bubrezi i mokraćni sustav zdravi.

Rane vam brzo zarastaju
Ako vam male rane, ogrebotine ili opekline brzo zarastaju, zdravi ste jer se vaša krv normalno zgrušnjava, bijela krvna zrnca se brinu za uklanjanje bakterija i krvne žile su vam zdrave.

Redovne mjesečnice
Redovne mjesečnice sa slabo izraženim PMS-om najbolji su indikatori zdravlja reproduktivnog sustava.

Nemate problema sa spavanjem
Ako većinom spavate cijelu noć bez buđenja, ne znojite se pretjerano tokom noći, ne budite se prečesto zbog odlaska na toalet i ako se budite barem djelomično odmorni sve je u redu.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

3 provjerena rješenja uz koja nestaje bol u vratu

Dugotrajno sjedenje u neispravnom položaju, spavanje na lošem jastuku i stres tri su najčešća problema zbog kojih osjećamo bol...

Bolovi u vratu i potiljku – Uzroci boli mogu biti različiti a to su…

Vrat se nalazi između glave i grudnog koša, to je važan i vrlo osjetljiv dio tijela kroz koji prolaze...

Ako primijetite ovo na vašem tijelu istog trena idite ljekaru!

Karcinom pluća je bolest čiji se simptomi teško prepoznaju u najranijoj fazi jer ih gotovo ni nema. Ipak, razvojem...

Sve što trebate je promjena ishrane – Ova hrana pomaže u borbi protiv holesterola

Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, stoga prevencija je najbolji lijek pa neka...
- Google oglasi -

Oporavak pluća prirodnim lijekovima koji pomažu i poslije korone

Upala pluća je naročito opasna kod djece, starijih osoba, osoba sa oslabljenim imunitetom i rekonvalescenata. Upalu pluća prepoznajemo po...

Šta je dobro za sinuse i kako se tretiraju bolni i upaljeni sinus

Upala sinusa je otečenost nosne i sinusne sluznice koje se događa zbog alergija, virusne ili bakterijske infekcije. Upala sinusa...

Ovo morate pročitati

Jabuke

Zrele mirisne jabuke siguran su znak da se bliži...

8 razloga zašto je dobro plivati

Tražite li fizičku aktivnost koja nije previše skupa, zahtijeva...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas