Ljekovito bilje Biljni lijekovi protiv proljetnih alergija

Biljni lijekovi protiv proljetnih alergija

-

proljetna alergija

Majka priroda pobrinula se da nam osigura nekoliko ljekova koji nam mogu olakšati kašljanje i kihanje tokom proljetnih dana.

Proljeće znači različite stvari za svakoga od nas, ali za veći broj ljudi ono znači suzne oči, začepljeno grlo i nos koji curi stalno. Ako patite od sezonskih alergija svakog proljeća, više nama razloga za strah! Majka priroda pobrinula se da nam osigura nekoliko lijekova koji nam mogu olakšati ili skroz ukloniti kašljanje i kihanje.

Kamilica – Protivupalna svojstva kamilice pomažu kod suhih očiju koje često svrbe. Držite tri do pet minuta ohlađene vrećice čaja od kamilice na očima. Ponavljajte postupak nekoliko puta dnevno.

- Google oglasi -

Kopriva – kopriva djeluje kao antihistami te pomaže da se smanje simptomi alergije kao što su kihanje i svrab očiju. Pokušajte sa tabletama koprive 300 – 500 mg ili potražite čaj od njenog lišća.

Nana – Nana je veoma dobar lijek za začepljene dišne puteve. Poboljšajte disanje tako što će te se inhalirati čajem od sviježih ili sušenih listova nane.

Majčina dušica – čaj od majčine dušice pomaže kod liječenja kašlja, gušenja izazvanog alergijom, a ima i umirujuće djelovanje na upaljeno grlo. Ako je nemožete naći sviježu, čaj možete naći u svim biljnim apotekama.

- Google oglasi -

Med – Između ostalih zdravtvenih koristi, med je veoma dobar lijek za ublažavanje kašlja i zapaljenja grla. Jedna kašika u šolji čaja bi trebala biti dovoljna količina.

Đumbir – Đumbir može smiriti iritaciju upaljenog grla, a naročito je snažan u kombinaciji sa medom. Napravite čaj od svježeg đumbira: U vrelu vodu ubacite pet grama svježe izrendanog đumbira e kuhajte desetak minuta. Procijedite i ubacite kašiku meda. Možete koristiti i đumbir u prahu.

Ljuta paprika – ljuta paprika je bogat izvor kvercetina, bioflavonoida koji sprečava oslobađanje histamina i drugih hemikalija koje izazivaju upale i simptome alergije. Ona također, pomaže ublažiti bol kod zapaljnja grla.

Sigurni smo da će vam ove napomene dobro doći za nadolazeće alergije tokom proljetnih dana, ubacite u dnevu upotrebu neke od recepata i zasigurno nećete imati problema sa alergijama koje slijede.

- Google oglasi -

5 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Bakin recept za slatko od smokava

Kada malo bolje razmislimo, slatko od smokve bakin recept se i danas koristi i ništa ih ne...

Smokva kraljica ljeta, izvor zdravlja

Smokva je relativno nisko drvo s jako razgranjenom krošnjom. Starije grane sive su boje, a mlade tamnozelene....

Izbacite otrove iz sebe: Ljetno čišćenje organizma!

Ovu kuru primjenite kada osjećate umor, može i više puta godišnje, Za nedjelju dana skinut će te...

Domaći lijek protiv bakterije Escherichia Coli

Odličan recept, narodni lijek, protiv bakterije Escherichia Coli. Konvencionalni lijekovi u borbi protiv ove bakterije dosta često...

Tikvice čuvaju nerve, imaju dokazano zaštitno dejstvo po zdravlje

Spektar nutrijenata koje tikvice sadrže je prilično impresivan. Tikvice su sjajan izvor mangana, vitamina C, magnezijuma, vitamina...

Grašak izvor čak 8 vitamina, 6 minerala, prehrambenih vlakana i proteina…

Smatra se da zeleni grašak potječe iz centralne Azije i Europe, a sastavni je dio jelovnika tisućama...

Preporučeno

Bakin recept za slatko od smokava

Kada malo bolje razmislimo, slatko od smokve...

Smokva kraljica ljeta, izvor zdravlja

Smokva je relativno nisko drvo s jako...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas