LjepotaDijeta & MršavljenjeŠta se događa sa našim tijelom ako izbacimo šećer...

Šta se događa sa našim tijelom ako izbacimo šećer iz prehrane

-

Nova studija tvrdi da izbacivanje šećera iz prehrane na samo devet dana može znatno poboljšati zdravlje. Studija koja je objavljena u časopisu Obesity, zamijenila je unos šećera kod 43 pretile djece sa škrobom te tvrdi da je time dokazala da je šećer štetan za zdravlje ne zbog kalorija već zbog napora za metabolizam.

Autor studije Robert Lustig, pedijatrijski endokrinolog u dječjoj bolnici UCSF Benioff u San Franciscu, rekao je da je istraživanje otkrilo da su se tokom primjene nove dijete kod sudionika istraživanja razine kolesterola popravile, te da su razine inzulina pale.

- Google oglasi -

‘Sve se poboljšalo’, tvrdi Lustig. Ova otkrića podupiru ideju da je nužno za roditelje da nadgledaju unos šećera kod svoje djece, te da paze na zdravstvene učinke hrane koju njihova djeca jedu.’ Lustigova istraživanja oponiraju razmišljanjima koje podupiru multinacionalne tvrtke, tvrdeći da pretilost nije rezultat unosa šećera već da je rezultat prekomjernog unosa kalorija. Lustig je na ovo obratio posebnu pažnju, te su tokom istraživanja održavali težinu djece, a oni koji su gubili kile poticali su da jedu više.

‘Kalorije iz šećera su najgore, zato jer se pretvaraju u mast u jetri, podižući otpornost na inzulin i povećavajući rizik za dijabetes te bolesti srca i jetre’, rekao je Lustig. Lustigova studija dolazi nakon što je britanski premijer David Cameron odbio uvesti porez na šećer.

Kako šećer utiče na zdravlje i koje bolesti prouzrokuje pročitajte ovdje.

Izbacivanje šećera iz prehrane

Prirodni šećeri nalaze se u cjelovitim namirnicama. Jabuka, na primjer, može imati oko 20 grama. Ali također ima vitamine, minerale i druge hranjive tvari za hranjenje vašeg tijela. Vlakna iz jabuke mogu utažiti vašu glad i učiniti da vaše tijelo sporije apsorbira šećer iz voća. Dodani šećeri su dodatne kalorije bez dodatnih hranjivih tvari. One su “prazne kalorije” koje mogu dovesti do debljanja i drugih zdravstvenih problema.

- Google oglasi -

>> Ako pokušavate smanjiti ili eliminirati dodane šećere iz svoje prehrane, pročitajte ovdje popis koja je to hrana što ne sadrži šećer.

Previše kalorija, bez obzira odakle su, uzrokovat će debljanje. Ali puno dodanog šećera u vašoj prehrani moglo bi povećati vjerojatnost da ćete pojesti previše tokom dana. Zamijenite neke od tih praznih kalorija cjelovitom hranom i prije ćete se osjećati siti i manje ćete se prejedati.

Previše šećera, bilo dodanog ili prirodnog, može naštetiti vašem zdravlju. Konkretno, previše dodanog šećera može vas izložiti većem riziku od srčanih bolesti, bolesti jetre, dijabetesa, pretilosti i drugih zdravstvenih stanja.

Prednosti izbacivanja šećera iz prehrane

Smanjenje količine dodanog šećera koji konzumirate može dovesti do smanjenja težine i više. Evo sedam mogućih prednosti izbacivanja šećera.

  • Pomaže u regulaciji šećera u krvi
  • Pomaže u kontroli težine
  • Poboljšava vaše oralno zdravlje
  • Smanjuje rizik od bolesti jetre
  • Pomaže zdravlju srca
  • Može smanjiti akne i poboljšati zdravlje kože
  • Može smanjiti rizik od depresije

6 načina za uklanjanje šećera iz vaše prehrane pročitajte ovdje.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Aurikulo terapija – Šta sve liječi ovaj oblik akupunkture

Aurikulo terapija (eng. Auriculotherapy) je poznata i kao aurikulo akupunktura, ili akupunktura uha. Predstavlja oblik akupunkture zasnovan na ideji da je uho...

Narodni lijekovi za bradavice i druge izrasline na koži koji doista djeluju

Bradavice su oboljenje koje izaziva Humani Papiloma Virus, poznatiji kao HPV. Obično se javljaju na rukama ali mogu nastati...

Kako se priprema srebrna voda i šta sve liječi

Srebrena voda se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe, kao i u procesima konzerviranja hrane i pića. Ova voda...

Biljke koje su korisne za cirkulaciju krvi

Cirkulacija krvi je ključna za zdravlje i igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela, omogućujući da kisik i hranjive...
- Google oglasi -

Koje su dobrobiti klementine za zdravlje

Klementine su vrsta slatkog i sočnog citrusa koje su postale popularne širom svijeta zbog svojih ukusnih okusa i dobrobiti...

Ljekovita anđelika biljka pouzdan lijek za probavu i nadimanje

Biljka anđelika (Angelica archangelica) je po nekima naziva ‘anđeoska’ jer cvjeta na dan Sv. Mihovila. Drugi pak tvrde da...

Ovo morate pročitati

Zapanjujuća moć kupusa, liječi čak i mamurluk

Kupus slatki, kiseli, kao salata, glavno jelo ili dodatak,...

Pet napitaka za lakši san

Uvečer ne možete zaspati, a ujutro vas muči neispavanost...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas