Jeste li znali da možete vježbati dok gledate TV

-

vježbe uz tv, evo kako ih vježbatiDugotrajno sjedenje ispred TV-a nikako nije dobro za vaše tijelo. Postoji, međutim, niz vježbi koje možete vježbati u dnevnom boravku, dok gledate film ili omiljenu seriju, a naročito tokom reklamnih blokova.

Uz omiljeni TV sadržaj doživjet ćete ih kao zabavu a ne kao napor. Dovoljno je, na primjer, da se vrpoljite tijekom gledanja TV-a, jer ljudi koji to čine sagore do 350 kalorija više.

- Google oglasi -

Kako vježbati uz pomoć kauča ispred TV-a

Sjedeći na krevetu ili stolici stavite stražnjicu na rub i poduprite tijelo držeći ruke sa strane. Noge su prave, a stopala na podu. Podignite ih dok ne budu paralelne s podom. Učiniti četiri serije od po 20 ponavljanja. Sjednite ispred kauča, dlanove stavite na njegov rub, podignite stražnjicu. Polako se uz pomoć ruku izdižite, pa lagano spuštajte zadnjicu ka podu. Tijekom vježbi noge trebaju biti pod kutom od 90 stepeni. Vježbu učiniti 15 puta, u dvije serije.

Ležeći na krevetu, na lijevom boku, desnu ruku stavite pored glave, tako da lakat bude usmjeren ka stropu. Za to vrijeme lijeva ruka može biti položena preko struka. Zategnite mišiće i podignite rame s kauča, nastojeći grudnim košem dodirnete butinu. Ostanite nakratko u tom položaju, pa se spuštajte polako na krevet. Vježbu ponovite po 10 puta na obje strane. Ove kondicione vježbe će biti od velike koristi.

Lezite na kauč tako da lice i dlanovi budu na krevetu. Dižite se koristeći snagu ruku i istodobno pomičite glavu unatrag kao da želite ustanete. Dižite cijelu kičmu i pogled usmjerite prema stropu. Ostanite u položaju brojeći do tri, pa se lagano vraćajte u početni položaj. Ponovite šest puta.

Dok ležite na kauču podignite jedno koljeno prema prsima, vucite ga rukama sve dok vam je udobno. Ostanite tako 10 sekundi. Ponovite vježbu i drugom nogom.

- Google oglasi -

Ležeći na trbuhu, od nadlanica napravite jastuk za čelo. Odignite noge sa sofe, tako da budu razdvojene u širini ramena. Brzo udarite petu o petu, opet raširite noge. Ponavljajte onoliko puta koliko možete, brojeći glasno do 20. Spustite noge na krevet, pa ponovite ovu vježbu koja je odlična za mišiće bedara i donjeg dijela leđa.

Možete vježbati i na podu

Za lijepo oblikovanje stražnjice i trbuha, ispred kauča oslonite se na pod koljenima i dlanovima. Pokušajte koljeno što više približite bradi (savijte vrat da biste u tome uspjeli), onda lagano ispružite nogu unazad ali tako da stomakom ne dodirnete pod. Držeći nogu tako ispruženu nekoliko sekundi, zategnućete gluteuse. Učiniti 20 ponavljanja.

Lezite na pod, noge podignite na sofu, pogurajte stražnjicu što bliže krevetu. Zatim ruke prekrižite preko grudi, pa nastojte leđa odignuti od poda. Ostanite tako nekoliko sekundi, pa se lagano spustite na pod. Ponovite 15 puta.

I tijekom reklama možete biti vrlo aktivni. Dižite utege. Radite sklekove, iskorake, koračajte po sobi dižući visoko koljena ili, jednostavno, dovršiti kućne poslove. Svaki pokret, pa i najmanji, bolji je od tromog načina života u kojem je ležanje ispred TV-a glavna “disciplina”.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

7 najboljih namirnica za zdrave oči

Uzimanje raznovrsnih namirnica koje podržavaju zdravlje očiju može igrati ključnu ulogu u očuvanju jasnog vida i prevenciji problema sa...

Zdravlje u čaši: Jednostavni domaći recepti za čišćenje jetre

Vrlo često zanemarujemo važnost održavanja zdravlja našeg tijela, a posebno jetre koja je ključni organ za detoksikaciju. Uprkos tome,...

5 vježbi za bol u donjem dijelu leđa

Bilo da je riječ o kroničnoj, akutnoj ili epizodnoj, bol u donjem dijelu leđa čest je problem među odraslima,...

Prema nutricionistima, jesu li banane zapravo zdrav međuobrok?

Banane su vrlo popularno, praktično i zdravo voće, ali jesu li zdrav međuobrok pitanje je za ljude koji žele...
- Google oglasi -

Za bolju cirkulaciju ovo su najbolji čajevi

Cirkulacija igra ključnu ulogu u očuvanju opšteg zdravlja, jer cirkulirajuća krv prenosi ne samo kisik, već i vodu i...

10 najboljih vrsta voća koje možete jesti navečer

Voće je izvrstan među obrok za navečer. Ne samo da je voće ukusno i zadovoljavajuće, već neke vrste također...

Ovo morate pročitati

Očistite pluća od nikotina i duhanskog dima sa ovim sirupom

Rak pluća je jedan od vodećih uzroka smrti od...

Prirodna kozmetika iz kućne radinosti

U ovom članku donosimo vam savjete i recepte na...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas