LjepotaVježbanjeJeste li znali da možete vježbati dok gledate TV

Jeste li znali da možete vježbati dok gledate TV

-

vježbe uz tv, evo kako ih vježbatiDugotrajno sjedenje ispred TV-a nikako nije dobro za vaše tijelo. Postoji, međutim, niz vježbi koje možete vježbati u dnevnom boravku, dok gledate film ili omiljenu seriju, a naročito tokom reklamnih blokova.

Uz omiljeni TV sadržaj doživjet ćete ih kao zabavu a ne kao napor. Dovoljno je, na primjer, da se vrpoljite tijekom gledanja TV-a, jer ljudi koji to čine sagore do 350 kalorija više.

Kako vježbati uz pomoć kauča ispred TV-a

- Google oglasi -

Sjedeći na krevetu ili stolici stavite stražnjicu na rub i poduprite tijelo držeći ruke sa strane. Noge su prave, a stopala na podu. Podignite ih dok ne budu paralelne s podom. Učiniti četiri serije od po 20 ponavljanja. Sjednite ispred kauča, dlanove stavite na njegov rub, podignite stražnjicu. Polako se uz pomoć ruku izdižite, pa lagano spuštajte zadnjicu ka podu. Tijekom vježbi noge trebaju biti pod kutom od 90 stepeni. Vježbu učiniti 15 puta, u dvije serije.

Ležeći na krevetu, na lijevom boku, desnu ruku stavite pored glave, tako da lakat bude usmjeren ka stropu. Za to vrijeme lijeva ruka može biti položena preko struka. Zategnite mišiće i podignite rame s kauča, nastojeći grudnim košem dodirnete butinu. Ostanite nakratko u tom položaju, pa se spuštajte polako na krevet. Vježbu ponovite po 10 puta na obje strane. Ove kondicione vježbe će biti od velike koristi.

Lezite na kauč tako da lice i dlanovi budu na krevetu. Dižite se koristeći snagu ruku i istodobno pomičite glavu unatrag kao da želite ustanete. Dižite cijelu kičmu i pogled usmjerite prema stropu. Ostanite u položaju brojeći do tri, pa se lagano vraćajte u početni položaj. Ponovite šest puta.

Dok ležite na kauču podignite jedno koljeno prema prsima, vucite ga rukama sve dok vam je udobno. Ostanite tako 10 sekundi. Ponovite vježbu i drugom nogom.

- Google oglasi -

Ležeći na trbuhu, od nadlanica napravite jastuk za čelo. Odignite noge sa sofe, tako da budu razdvojene u širini ramena. Brzo udarite petu o petu, opet raširite noge. Ponavljajte onoliko puta koliko možete, brojeći glasno do 20. Spustite noge na krevet, pa ponovite ovu vježbu koja je odlična za mišiće bedara i donjeg dijela leđa.

Možete vježbati i na podu

Za lijepo oblikovanje stražnjice i trbuha, ispred kauča oslonite se na pod koljenima i dlanovima. Pokušajte koljeno što više približite bradi (savijte vrat da biste u tome uspjeli), onda lagano ispružite nogu unazad ali tako da stomakom ne dodirnete pod. Držeći nogu tako ispruženu nekoliko sekundi, zategnućete gluteuse. Učiniti 20 ponavljanja.

Lezite na pod, noge podignite na sofu, pogurajte stražnjicu što bliže krevetu. Zatim ruke prekrižite preko grudi, pa nastojte leđa odignuti od poda. Ostanite tako nekoliko sekundi, pa se lagano spustite na pod. Ponovite 15 puta.

I tijekom reklama možete biti vrlo aktivni. Dižite utege. Radite sklekove, iskorake, koračajte po sobi dižući visoko koljena ili, jednostavno, dovršiti kućne poslove. Svaki pokret, pa i najmanji, bolji je od tromog načina života u kojem je ležanje ispred TV-a glavna “disciplina”.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Uvijek savršena – U šest koraka prepoznajte najslađu lubenicu svaki put

Samo najiskusniji mogu kuckanjem čuti je li lubenica zaista zrela. No i za obične kupce, postoji nekoliko trikova kako...

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

8 kombinacija zdravih namirnica koje mnogo više doprinose zdravlju ako se kombiniraju

Nutricionisti često kažu da je za zdravlje i dobru liniju vrlo važna kombinacija zdrave hrane. Neke su namirnice ukusne,...

Budite spremni za vrelo ljeto – Napravite sami najbolje ulje za sunčanje

Pored toga što štiti od UV zraka, sjajan je prirodan eliksir za podmlađivanje kože. Počeli ste da se sunčate...
- Google oglasi -

3 prirodna sredstva koja sprječavaju mučninu u vožnji

Kinetoza, morska bolest, bolest putovanja sve je to bolest kretanja koja nastaje u transportnim vozilima, koja rezultira neugodnim simptomima...

6 razloga zašto čaša hladna vode nije dobra za vaš zdravlje

Iako je voda neophodna za opstanak života, ona ima izvanredne zdravstvene prednosti. Ništa nije tako dobro kao ugusiti žeđ...

Ovo morate pročitati

Marihuana – Konoplja

Opis biljke: konoplja je jednogodišnja zeljasta biljka. Ima uspravnu...

Pješačenje i san pomažu kod pamćenja

Želite da uplatite dopunu za telefon, ali ne možete...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas