Ljepota Vježbanje Jeste li znali da možete vježbati dok gledate TV

Jeste li znali da možete vježbati dok gledate TV

-

vježbe uz tv, evo kako ih vježbatiDugotrajno sjedenje ispred TV-a nikako nije dobro za vaše tijelo. Postoji, međutim, niz vježbi koje možete vježbati u dnevnom boravku, dok gledate film ili omiljenu seriju, a naročito tokom reklamnih blokova.

Uz omiljeni TV sadržaj doživjet ćete ih kao zabavu a ne kao napor. Dovoljno je, na primjer, da se vrpoljite tijekom gledanja TV-a, jer ljudi koji to čine sagore do 350 kalorija više.

Kako vježbati uz pomoć kauča ispred TV-a

- Google oglasi -

Sjedeći na krevetu ili stolici stavite stražnjicu na rub i poduprite tijelo držeći ruke sa strane. Noge su prave, a stopala na podu. Podignite ih dok ne budu paralelne s podom. Učiniti četiri serije od po 20 ponavljanja. Sjednite ispred kauča, dlanove stavite na njegov rub, podignite stražnjicu. Polako se uz pomoć ruku izdižite, pa lagano spuštajte zadnjicu ka podu. Tijekom vježbi noge trebaju biti pod kutom od 90 stepeni. Vježbu učiniti 15 puta, u dvije serije.

Ležeći na krevetu, na lijevom boku, desnu ruku stavite pored glave, tako da lakat bude usmjeren ka stropu. Za to vrijeme lijeva ruka može biti položena preko struka. Zategnite mišiće i podignite rame s kauča, nastojeći grudnim košem dodirnete butinu. Ostanite nakratko u tom položaju, pa se spuštajte polako na krevet. Vježbu ponovite po 10 puta na obje strane. Ove kondicione vježbe će biti od velike koristi.

Lezite na kauč tako da lice i dlanovi budu na krevetu. Dižite se koristeći snagu ruku i istodobno pomičite glavu unatrag kao da želite ustanete. Dižite cijelu kičmu i pogled usmjerite prema stropu. Ostanite u položaju brojeći do tri, pa se lagano vraćajte u početni položaj. Ponovite šest puta.

- Google oglasi -

Dok ležite na kauču podignite jedno koljeno prema prsima, vucite ga rukama sve dok vam je udobno. Ostanite tako 10 sekundi. Ponovite vježbu i drugom nogom.

Ležeći na trbuhu, od nadlanica napravite jastuk za čelo. Odignite noge sa sofe, tako da budu razdvojene u širini ramena. Brzo udarite petu o petu, opet raširite noge. Ponavljajte onoliko puta koliko možete, brojeći glasno do 20. Spustite noge na krevet, pa ponovite ovu vježbu koja je odlična za mišiće bedara i donjeg dijela leđa.

Možete vježbati i na podu

Za lijepo oblikovanje stražnjice i trbuha, ispred kauča oslonite se na pod koljenima i dlanovima. Pokušajte koljeno što više približite bradi (savijte vrat da biste u tome uspjeli), onda lagano ispružite nogu unazad ali tako da stomakom ne dodirnete pod. Držeći nogu tako ispruženu nekoliko sekundi, zategnućete gluteuse. Učiniti 20 ponavljanja.

Lezite na pod, noge podignite na sofu, pogurajte stražnjicu što bliže krevetu. Zatim ruke prekrižite preko grudi, pa nastojte leđa odignuti od poda. Ostanite tako nekoliko sekundi, pa se lagano spustite na pod. Ponovite 15 puta.

I tijekom reklama možete biti vrlo aktivni. Dižite utege. Radite sklekove, iskorake, koračajte po sobi dižući visoko koljena ili, jednostavno, dovršiti kućne poslove. Svaki pokret, pa i najmanji, bolji je od tromog načina života u kojem je ležanje ispred TV-a glavna “disciplina”.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Tikvice čuvaju nerve, imaju dokazano zaštitno dejstvo po zdravlje

Spektar nutrijenata koje tikvice sadrže je prilično impresivan. Tikvice su sjajan izvor mangana, vitamina C, magnezijuma, vitamina...

Grašak izvor čak 8 vitamina, 6 minerala, prehrambenih vlakana i proteina…

Smatra se da zeleni grašak potječe iz centralne Azije i Europe, a sastavni je dio jelovnika tisućama...

Grašak veoma dobra namirnica za bubrege

Grašak je omiljena namirnica svih gurmana a i onih koji paze na svoje zdravlje - sadrži vitamine...

Pet Snažnih prirodnih antibiotika

Kako bismo se izliječili od bolesti, a opet ne podlegli lošoj strani farmaceutskih antibiotika, preporučuje se korištenje...

Ovaj trik za tjeranje komaraca niste znali ?

Toplo vrijeme ima svoje prednosti ali i mane. Uvijek kada pomislim na vrućinu, more, pecanje i ostale...

Rotkvica je vitaminska bomba

  Budući da rotkvice obiluju vitaminom C, folnom kiselinom i antocijaninima ovo sitno povrće...

Preporučeno

Tikvice čuvaju nerve, imaju dokazano zaštitno dejstvo po zdravlje

Spektar nutrijenata koje tikvice sadrže je prilično...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas