Ljekovito biljeNarodni LijekoviŠta se dešava u organizmu kada stavite luk na...

Šta se dešava u organizmu kada stavite luk na tabane

-

U kineskoj medicini vjeruje se da su stopala moćan i direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, zahvaljujući takozvanim „meridijanima“ koji se tu nalaze i prolaze kroz cijelo tijelo. Luk je poznat kao prirodni antibiotik, i ne mora samo da se jede da bi bio koristan za zdravlje, nego se može stavljati na tabane kao oblog.

Crni luk na tabanima će u potpunosti da detoksikuju vaš organizam do ujutro, te vam pruža mnoge blagodati za zdravlje.

- Google oglasi -

Crni i bijeli luk imaju sjajnu moć upijanja bakterija i čišćenja organizma. Kada se te dvije stvari spoje, dobijete idealan recept za jeftinu i jednostavnu detoksikaciju, svake noći.

Za zdravlje svakog čovjeka dobro bi bilo uraditi detoksikaciju jer…

Luk na tabane

Iako ne vjeruju svi u meridijane, istina je da je ovo sve povezano direktno sa nervnim sistemom – a u njega svi vjeruju. Naime, stopala imaju oko 7.000 nervni završetaka (meridijana) koji idu direktno do unutrašnjih organa.

To su veoma bitni završetci, koje često zanemarujemo jer po cijeli dan nosimo cipele, pa se nervi ne stimulišu na pravi način. Zato je, između ostalog, idealno šetanje po pješčanoj plaži bez obuće.

- Google oglasi -

Zašto trebate jesti crveni luk svaki dan

A jedan od najboljih načina da se ovi nervi, koji vode po čitavom organizmu, otvore, jeste baš pomoću luka. Ako želite da pročistite organizam a da ne morate ništa da radite (poput saune ili držanja dijete) jednostavno isjecite crni luk na kolutove, stavite ih na tabane, obmotate stopala folijom i preko obucite čarape. Uradite ovo pred spavanje. Dok vi spavate, luk će da odradi svoje i pročisti organizam.

Naime, poznato je da luk čisti kožu, jer ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina (ono zbog čega plačete kada sječete luk) u krvotoku može da učini čuda. Ako putem nervni završetaka u stopalima uđe u krvotok, ova kiselina će pročistiti organe i krv, i uklonit će sve bakterije i bacile na koje naiđe.

Preporučuje se upotreba organskog luka, a stručnjaci naglašavaju da luk neće samo da vam pročisti organizam, već i vazduh. Iako ima neugodan miris, u staroj Engleskoj se upravo crni luk koristio za čišćenje vazduha od mikroba, kako ne bi došlo do širenja zaraza.

Crveni luk u kombinaciji s medom je odličan lijek protiv…

U narodnoj medicini luk se koristi kod raznih bolesti, a neke od njih su: bolesti srca i krvnih sudova, kod želučanih i crijevnih tegoba te kašlja i prehlade. Smanjuje povišeni nivo holesterola u krvi, smanjuje povišeni krvni pritisak, itd.

Kako koji luk tačno utiče na vaše zdravlje pročitajte ovdje.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,071SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Kakav učinak na zdravlje imaju ove sjemenke

Sjemenke su prave riznice hranjivih tvari koje su zaista korisne za cjelokupno zdravlje. Sjemenke lana, bundave, suncokreta i susama...

Ovo niste znali – Žvakaće gume imaju štetne posljedice za zdravlje

Žvakaće gume mogu osvježiti dah ili smanjiti stres, one mogu imati pozitivan i negativan učinak na vaše zdravlje. Dok...

Čaj od nane najbolje diže organizam na noge

Ovaj napitak istovremeno gasi žeđ, osvježava i jača želudac i crijeva. Čaj od nane ili mente najbolji je saveznik...
- Google oglasi -

Riješite se proširenih i bolnih vena uz čudotvorni narodni lijek – Recept

Proširene vene žene su nekad rješavale smjesom koju su napravile same. Jednostavna je za izradu i jeftina, a sastojci...

Čišćenje bubrega na stare načine ruske narodne medicine

Čišćenje bubrega jelovim uljem je najprostiji i najefikasniji način čišćenja bubrega… Sastoji se iz dvije uzastopne etape: jednu nedjelju...

Ovo morate pročitati

Klice

U životu biljke, klijanje predstavlja trenutak iznimne vitalnosti i...

Naturopatija

Naturopatija je zdravstvena disciplina koja se bazira na tretiranju...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas