ZdravljeTrudnice & BebeNedostatak kalcija i kremene kiseline nadoknadite prirodnim putem

Nedostatak kalcija i kremene kiseline nadoknadite prirodnim putem

-

kalcij i kremena kiselinaČesto se dogodi da žene neko vrijeme poslije poroda obole na plućima, od žlijezda, a ponekad čak i od tuberkuloze. Većinom je uzrok nedostatak kalcija i kremene kiseline.

Za vrijeme trudnoće organizam je znatno opterećen i može doći do nagle pojave bolesti. Poznato je da plod treba za svoj razvoj dosta kalcija koji se ugrađuje u njegov organizam. Priroda je stvar uredila tako da se majka mora brinuti za dovoljnu opskrbu kalcijem, jer se plod, zaista, ne može za to brinuti.

- Google oglasi -

Ako plod ne dobiva dovoljno kalcija, oduzima ga majci iz kostiju, zubi i drugih tkiva, tako da majčin organizam gubi kalcij. Ne kaže uzalud stara poslovica da “svako dijete stoji majku jedan zub”, jer za vrijeme trudnoće je potreba kalcija zaista vrlo velika.

Ako ponestane kalcija, tijelo ga ipak priskrbi tamo gdje može. Svakako, u trudnoći treba paziti da opskrba kalcijem bude dobra, buduća majka treba jesti osobito mnogo prijesne, kalcijem bogate hrane, koja je lako probavljiva.

U prehrani ne zaboravimo namirnice koje sadrže dosta kalcija, poput naribane prijesne mrkve, salate od bijeloga kupusa, prijesni kiseli kupus i drugo. Treba uzimati također preparate kalcija, naročito takve koji sadrže biljni kalcij a ne kalcijev laktat.

Kopriva je bogata kalcijem i kremenom kiselinom

U koprivama ima dosta kalcija, a i lako su probavljive što ih čini super namirnicama u trudnoći. Također istodobno treba uzimati kremenu kiselinu, a biljke koje ju sadrže su: preslica, smrdljiva kopriva kao i mnoge druge biljke iz kojih se može izvući kalcij.

- Google oglasi -

Upotrebljavamo ih kao čaj ili kao ekstrakte. Koristan je također vitamin D koji je za asimilaciju i ugradnju kalcija nužno potreban. Vitamina D ima u obilju u narančama, ribljem ulju, kao i raznim njegovim emulzijama…

Moramo se također brinuti za ispravnu funkciju bubrega i kože. Nagomilavanje derivata mokraćne kiseline u organizmu spriječava asimilaciju kalcija. Posebnu moramo paziti na to kako jedemo. Jesti moramo polako, hranu dobro sažvakati i pomiješati je sa slinom.

Zbog nedostatka kalcija dolazi redovno do smetnji u žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Pogođene su i limfne žlijezde. U crijevima često nastaje vrenje, gnjiljenje, zbog čega se skupljaju plinovi, što sve zajedno truje organizam.

Tko se brine da sve to o čemu smo govorili bude kako treba, taj se neće trebati bojati tuberkuloze ili drugih neugodnosti. Organizam u kome ima dosta kalcija i kremene kiseline, lakše će preboljeti neku infekciju koja, sigurno, ne štedi nikoga. Tko ima slabe zube, česte upale dišnih organa, angine, zarazne bolesti, povećane žlijezde, mora paziti i držati se spomenutih uputa. Zašto ne spriječiti, kad je to mnogo jednostavnije nego liječiti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Alergijska upala sluznice nosa zbog koncetracije polena

Alergijska upala sluznice nosa predstavlja i globalni zdravstveni problem jer značajno remeti kvalitetu života bolesnika. Pod ovim se oboljenjem...

Osnovne pilates vježbe za ravan stomak

Pilates je apsolutni hit u svijetu. Otkad ga je prije 80 godina izumio gimnastičar Joseph H. pilates, žene su...

Nedovoljno poznata ljekovita biljka smrdljiva kopriva

Smrdljiva je kopriva dobra ljekovita biljka koja se ne spominje u knjigama, pa je poznata tek rijetkima. U srednjem...

Gljivice između prstiju spriječite pravilnom higijenom stopala

Atletsko stopalo je jako neugodno gljivično oboljenje stopala. Pored toga što napadju nokte i tabane, najčešće su gljivice između...
- Google oglasi -

Srčanik ili žuta sirištara lijek za želučane i crijevne tegobe

Prvi podaci o upotrebi žute sirištare potiču iz 2. st. pr. K. Ilirski kralj Gencije preporučivao ju je kao...

Zašto je jedna jabuka na dan prirodni lijek bez konkurencije?

Nova otkrića potvrđuju nutritivne i zdravstvene vrijednosti jabuke koje su možda i najbolje opisane u poslovici raširenoj po cijelom...

Ovo morate pročitati

Ako vaše ŽUTO IZ UŠIJU promjeni boju, POD HITNO idite kod ljekara

Miris, boja i struktura voska iz ušiju, čija je...

Problemi sa opadanjem kose, kako spriječiti alopeciju?

Tokom godina, broj žena kojim opada kosa bio je...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas