Nedostatak kalcija i kremene kiseline nadoknadite prirodnim putem

-

kalcij i kremena kiselinaČesto se dogodi da žene neko vrijeme poslije poroda obole na plućima, od žlijezda, a ponekad čak i od tuberkuloze. Većinom je uzrok nedostatak kalcija i kremene kiseline.

Za vrijeme trudnoće organizam je znatno opterećen i može doći do nagle pojave bolesti. Poznato je da plod treba za svoj razvoj dosta kalcija koji se ugrađuje u njegov organizam. Priroda je stvar uredila tako da se majka mora brinuti za dovoljnu opskrbu kalcijem, jer se plod, zaista, ne može za to brinuti.

- Google oglasi -

Ako plod ne dobiva dovoljno kalcija, oduzima ga majci iz kostiju, zubi i drugih tkiva, tako da majčin organizam gubi kalcij. Ne kaže uzalud stara poslovica da “svako dijete stoji majku jedan zub”, jer za vrijeme trudnoće je potreba kalcija zaista vrlo velika.

Ako ponestane kalcija, tijelo ga ipak priskrbi tamo gdje može. Svakako, u trudnoći treba paziti da opskrba kalcijem bude dobra, buduća majka treba jesti osobito mnogo prijesne, kalcijem bogate hrane, koja je lako probavljiva.

U prehrani ne zaboravimo namirnice koje sadrže dosta kalcija, poput naribane prijesne mrkve, salate od bijeloga kupusa, prijesni kiseli kupus i drugo. Treba uzimati također preparate kalcija, naročito takve koji sadrže biljni kalcij a ne kalcijev laktat.

Kopriva je bogata kalcijem i kremenom kiselinom

U koprivama ima dosta kalcija, a i lako su probavljive što ih čini super namirnicama u trudnoći. Također istodobno treba uzimati kremenu kiselinu, a biljke koje ju sadrže su: preslica, smrdljiva kopriva kao i mnoge druge biljke iz kojih se može izvući kalcij.

- Google oglasi -

Upotrebljavamo ih kao čaj ili kao ekstrakte. Koristan je također vitamin D koji je za asimilaciju i ugradnju kalcija nužno potreban. Vitamina D ima u obilju u narančama, ribljem ulju, kao i raznim njegovim emulzijama…

Moramo se također brinuti za ispravnu funkciju bubrega i kože. Nagomilavanje derivata mokraćne kiseline u organizmu spriječava asimilaciju kalcija. Posebnu moramo paziti na to kako jedemo. Jesti moramo polako, hranu dobro sažvakati i pomiješati je sa slinom.

Zbog nedostatka kalcija dolazi redovno do smetnji u žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Pogođene su i limfne žlijezde. U crijevima često nastaje vrenje, gnjiljenje, zbog čega se skupljaju plinovi, što sve zajedno truje organizam.

Tko se brine da sve to o čemu smo govorili bude kako treba, taj se neće trebati bojati tuberkuloze ili drugih neugodnosti. Organizam u kome ima dosta kalcija i kremene kiseline, lakše će preboljeti neku infekciju koja, sigurno, ne štedi nikoga. Tko ima slabe zube, česte upale dišnih organa, angine, zarazne bolesti, povećane žlijezde, mora paziti i držati se spomenutih uputa. Zašto ne spriječiti, kad je to mnogo jednostavnije nego liječiti.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Njega stopala važna je za naše cjelokupno zdravlje

Naša stopala su temelj našeg tijela. Na stopalima stojimo,...

Ovu su najopasnije dijete: s njima ćete umjesto kilograma izgubiti zdravlje

Umjesto smanjenjem unosa kalorija i povećanjem tjelesne aktivnosti dobar...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas