Zdravlje Trudnice & Bebe Nedostatak kalcija i kremene kiseline nadoknadite prirodnim putem

Nedostatak kalcija i kremene kiseline nadoknadite prirodnim putem

-

kalcij i kremena kiselinaČesto se dogodi da žene neko vrijeme poslije poroda obole na plućima, od žlijezda, a ponekad čak i od tuberkuloze. Većinom je uzrok nedostatak kalcija i kremene kiseline.

Za vrijeme trudnoće organizam je znatno opterećen i može doći do nagle pojave bolesti. Poznato je da plod treba za svoj razvoj dosta kalcija koji se ugrađuje u njegov organizam. Priroda je stvar uredila tako da se majka mora brinuti za dovoljnu opskrbu kalcijem, jer se plod, zaista, ne može za to brinuti.

- Google oglasi -

Ako plod ne dobiva dovoljno kalcija, oduzima ga majci iz kostiju, zubi i drugih tkiva, tako da majčin organizam gubi kalcij. Ne kaže uzalud stara poslovica da “svako dijete stoji majku jedan zub”, jer za vrijeme trudnoće je potreba kalcija zaista vrlo velika.

Ako ponestane kalcija, tijelo ga ipak priskrbi tamo gdje može. Svakako, u trudnoći treba paziti da opskrba kalcijem bude dobra, buduća majka treba jesti osobito mnogo prijesne, kalcijem bogate hrane, koja je lako probavljiva.

U prehrani ne zaboravimo namirnice koje sadrže dosta kalcija, poput naribane prijesne mrkve, salate od bijeloga kupusa, prijesni kiseli kupus i drugo. Treba uzimati također preparate kalcija, naročito takve koji sadrže biljni kalcij a ne kalcijev laktat.

Kopriva je bogata kalcijem i kremenom kiselinom

- Google oglasi -

U koprivama ima dosta kalcija, a i lako su probavljive što ih čini super namirnicama u trudnoći. Također istodobno treba uzimati kremenu kiselinu, a biljke koje ju sadrže su: preslica, smrdljiva kopriva kao i mnoge druge biljke iz kojih se može izvući kalcij.

Upotrebljavamo ih kao čaj ili kao ekstrakte. Koristan je također vitamin D koji je za asimilaciju i ugradnju kalcija nužno potreban. Vitamina D ima u obilju u narančama, ribljem ulju, kao i raznim njegovim emulzijama…

Moramo se također brinuti za ispravnu funkciju bubrega i kože. Nagomilavanje derivata mokraćne kiseline u organizmu spriječava asimilaciju kalcija. Posebnu moramo paziti na to kako jedemo. Jesti moramo polako, hranu dobro sažvakati i pomiješati je sa slinom.

Zbog nedostatka kalcija dolazi redovno do smetnji u žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Pogođene su i limfne žlijezde. U crijevima često nastaje vrenje, gnjiljenje, zbog čega se skupljaju plinovi, što sve zajedno truje organizam.

Tko se brine da sve to o čemu smo govorili bude kako treba, taj se neće trebati bojati tuberkuloze ili drugih neugodnosti. Organizam u kome ima dosta kalcija i kremene kiseline, lakše će preboljeti neku infekciju koja, sigurno, ne štedi nikoga. Tko ima slabe zube, česte upale dišnih organa, angine, zarazne bolesti, povećane žlijezde, mora paziti i držati se spomenutih uputa. Zašto ne spriječiti, kad je to mnogo jednostavnije nego liječiti.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Regulišite holesterol bez lijekova – Namirnice koje će zasigurno regulisati visok holesterol

Ako imate povišen holesterol, prvo što treba da uradite je da iz ishrane izbacite prženu hranu, slatkiše...

Čaj od brusnice i sva njegova raznolika ljekovita svojstva

Brusnica je bogata antioksidansima, vitaminom C i vlaknima, a zbog toga posjeduje određena ljekovita svojstva. U komercijalnoj...

Čuveni napitak za dugovječnost od dva sastojka koji izbacuje sve otrove iz tijela – Recept

Crno vino i češnjak kao lijek čiste organizam od viška soli i masnoće, ali kažu da oslobađa...

6 namirnica koje snižavaju holesterol prirodnim putem

Sniziti holesterol jedna je od najvećih stvari koju možete učiniti za sebe. Jedan od najefikasnijih načina za...

Muči vas žgaravica? 6 savjeta kako ublažiti žgaravicu

Ponekad je dovoljno promijeniti neke svakodnevne navike da se stanje sa stvaranjem previše kiseline u želucu poboljša....

Sirup za jačanje imuniteta

Zbog čestih promjena temperature zraka u ovom periodu godine, nerijetko nam oslabi imunitet, pa postajemo podložni sezonskim...

Preporučeno

Čaj od brusnice i sva njegova raznolika ljekovita svojstva

Brusnica je bogata antioksidansima, vitaminom C i...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas