Ishrana Ovu hranu izbjegavajte jesti noću

Ovu hranu izbjegavajte jesti noću

-

hrana nocuMi vam donosimo neke namirnice koje vam mogu pokvariti san. Pitate se kako? Pa, neke namirnice stvaraju kiselost što vodi do stomačnih iritacija.

Stoga, biste ih trebali izbjegavati. Pogledajte koje su to namirnice.

1. Voće

Trebali biste izbjegavati voće noću. Voće sadrži mnoge kiseline i sokove koji mogu stvoriti želučane probleme. Ono što je najvažnije, trebali bi izbjegavate agrume poput grožđa, narandže, ananasa i bobičastog voća. Ovi plodovi imaju kiseline koje mogu stvoriti probleme sa žuči. Najbolje vrijeme za jesti voća je odne. Od 11:00-16:00 možete jesti plodove, jer ih lako možete probaviti. Izbjegavajte jesti voće na prazan želudac.

2. Pizza

- Google oglasi -

Ako ste gladni i žele jesti talijansku hranu, razmislite ponovo. Pizze su punjene sa začinima, umakom od rajčica i sirom koji mogu ugroziti proces probave. Oni su site i mogu biti previše teške za želudac. To usporava probavu i dovodi do debljanja. Puna sira, pizza je hrana koju treba izbjegavati noću.

3. Žitarice

Ovo je najbolja hrana koja može poslužiti za doručak. Noću, pogotovo za večeru, izbjegavajte žitarice. Nemojte misliti da žitarice mogu pomoći u mršavljenju. To je zato što su žitarice bogate šećerom i ugljikohidratima koji mogu uticati na debljanje. Ako odete spavati odmah nakon što ste pojeli žitarice, masne naslage će rasti u vašem tijelu. To je razlog zašto žitarice trebate jesti za doručak. Trčanje i hodanje u toku dana sagorijeva ugljikohidrate. Preferirajte cjelovite žitarice žitarice i pomiješajte ih s medom. Umjetni zaslađivači mogu samo povećati razinu šećera u krvi i tjelesnu težinu.

4. Crveno meso

Ako dođete u iskušenje da jedete sočnu mesnu šniclu, vi ćete sigurno zavšiti pretpavajući se. Što će se dogoditi nakon toga? Vi ćete sigurno otkopčati jedno dugme na vašim pantolama. Izbjegavajte teške večere i vodite s eonom izrekom da doručkujete kao kralj, a večerajte kao kralj.

5. Bomboni

- Google oglasi -

Pojesti nešto slatko nakon obroka je dobra stvar, ali to trebate izbjegavati raditi navečer. Bomboni su s umjetnim zaslađivačima mogu povećati razinu šećera u krvi.

Ovo je nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati noću. Uvijek jedite večeru 3-4 sata prije odlaska na spavanje. To pomaže da probavite hranu. Odlazak na spavanje s teškim želucem može biti štetno za vaše zdravlje i spavanje. Da bi imali dubok i miran san, izbjegavajte ove namirnice u kasnim satima.

- Google oglasi -

4 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Tikvice čuvaju nerve, imaju dokazano zaštitno dejstvo po zdravlje

Spektar nutrijenata koje tikvice sadrže je prilično impresivan. Tikvice su sjajan izvor mangana, vitamina C, magnezijuma, vitamina...

Grašak izvor čak 8 vitamina, 6 minerala, prehrambenih vlakana i proteina…

Smatra se da zeleni grašak potječe iz centralne Azije i Europe, a sastavni je dio jelovnika tisućama...

Grašak veoma dobra namirnica za bubrege

Grašak je omiljena namirnica svih gurmana a i onih koji paze na svoje zdravlje - sadrži vitamine...

Pet Snažnih prirodnih antibiotika

Kako bismo se izliječili od bolesti, a opet ne podlegli lošoj strani farmaceutskih antibiotika, preporučuje se korištenje...

Ovaj trik za tjeranje komaraca niste znali ?

Toplo vrijeme ima svoje prednosti ali i mane. Uvijek kada pomislim na vrućinu, more, pecanje i ostale...

Rotkvica je vitaminska bomba

  Budući da rotkvice obiluju vitaminom C, folnom kiselinom i antocijaninima ovo sitno povrće...

Preporučeno

Tikvice čuvaju nerve, imaju dokazano zaštitno dejstvo po zdravlje

Spektar nutrijenata koje tikvice sadrže je prilično...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas