Zumba plesom do savršene linije

-

zumba plesZumba je najnoviji trend u vježbanju primjeren za sve dobne skupine. Nije važno u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, ovaj ples je pogodan za žene i muškarce kao i za djecu.

Zumbu dijelimo u više vrsta: klasična, za djecu, za starije, zumba sa bučicama i zumba u vodi. Zumba djeluje na sve skupine mišića, jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbuh, ruke, ramena , leđa, prsa.

- Google oglasi -

Zumba pozitivno utječe na kardiovaskularni i kardiorespiratorni sustav te na smanjenje potkožnog masnog tkiva. U zumbi se izmjenjuju intervali visokog i niskog intenziteta.

Postoji više modela satova zumba fitnessa: od treninga koji traje 30 minuta, 45 minuta ili sat vremena. Najčešće se koristi model u trajanju od sat, koji opet može biti organiziran na dva načina.

Osnovni plesovi u zumbi su merengue, salsa, reggaeton, cumbia, ali tu su i ostali plesovi kao tango, bachata, calipso, hip-hop, lambada, twist itd. Ovo je jedna vrsta zabave kojom se tope kilogrami, jača muskulatura, postajemo sretniji i pokretljiviji.

Nekoliko razloga zašto je zumba dobra opcija tjelovježbe

Plesanje je zabavno i veće su mogućnosti da ćete dulje vrijeme željeti trenirati upravo to. Ne stojite na istom mjestu cijelo vrijeme i ne radite jednu te istu vježbu, pri tome misleći što trenutno radite i koliko dugo još morate to raditi, neprestano gledajući na sat. Vježbajući zumbu imate osjećaj kao da se cijelo vrijeme nalazite na zabavi.

- Google oglasi -

Zumbom se intenzivno vježbaju trbušni mišići. Ovaj ples se temelji na filozofiji treniranja u intervalima i sistemu atletskog treniranja, koje kombinira kratke periode intenzivne aktivnosti i periode slabije aktivnosti. Upravo s takvim principom vježbanja, vaše tijelo je primorano na veće naprezanje nego što bi inače bilo tijekom ujednačenih vježba srednje jačine. Na primjer, 15 minuta vježba u intervalima zamjenjuje 45 minuta vožnje biciklom.

Sa zumbom vježbate cijelim tijelom, dok vježbajući jedan sport ili vježbajući na spravama, vježbate samo određene skupine mišića.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

5 vježbi za bol u donjem dijelu leđa

Bilo da je riječ o kroničnoj, akutnoj ili epizodnoj, bol u donjem dijelu leđa čest je problem među odraslima,...

Prema nutricionistima, jesu li banane zapravo zdrav međuobrok?

Banane su vrlo popularno, praktično i zdravo voće, ali jesu li zdrav međuobrok pitanje je za ljude koji žele...

Za bolju cirkulaciju ovo su najbolji čajevi

Cirkulacija igra ključnu ulogu u očuvanju opšteg zdravlja, jer cirkulirajuća krv prenosi ne samo kisik, već i vodu i...

10 najboljih vrsta voća koje možete jesti navečer

Voće je izvrstan među obrok za navečer. Ne samo da je voće ukusno i zadovoljavajuće, već neke vrste također...
- Google oglasi -

Otkrijte čaroliju zdravih grickalica koje ne debljaju: Slane i slatke poslastice za Vaše Zdravlje

Osim što podižu energiju i osiguravaju dodatne dnevne hranjive tvari, grickalice uvijek sve čine boljim. U današnjem svijetu gdje...

5 načina za brzo uklanjanje herpesa na usni

Herpes - također poznat kao oralni herpes ili herpes labialis - mali su mjehurići ispunjeni tekućinom koji se pojavljuju...

Ovo morate pročitati

Rizik za bolesti srca ovisi o krvnoj grupi

Osobe s krvnim grupama A, B ili AB imaju...

Usta su vam stalno suha? To može biti znak ozbiljne bolesti!

Suhoća usne šupljine je česta pojava i može biti...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas