ZdravljeAlternativna medicinaLiječenje grožđem se preporučuje kod mnogih oboljenja i najbolji...

Liječenje grožđem se preporučuje kod mnogih oboljenja i najbolji je prijatelj vašeg zdravlja

-

Primjenjuje se, kao i liječenje jabukama, u kratkom vremenskom periodu, najčešće dva do tri dana, a u slučaju malignih oboljenja liječenje grožđem traje između 15 i 30 dana.

Konzumira se samo pulpa (pihtijasta srž) grožđa, bez sjemenki i opne, ili se cijedi svježi sok. Tretman se započinje sa 1 kg grožđa. Količina se postepeno povećava dok se ne dođe na 2-3 kg dnevno.

- Google oglasi -

Iako postoji više vrsta grožđa, svaka od njih će osvježiti tijelo i opskrbiti ga potrebnim vitaminima. Malene bobice grožđa, bez obzira koje boje bile, obiluju vitaminom A, B6, B i folnom kiselinom. Važno je spomenuti da 100 grama grožđa može zadovoljiti 25% preporučene dnevne količine vitamina C.

Liječenje grožđem

Liječenje grožđem se preporučuje kod mnogih oboljenja jer je najbolji prijatelj vašeg zdravlja.

Grožđe je bogato prirodnim šećerima, mineralnim solima, vitaminima, auksinima (supstancama koje učestvuju u regeneraciji ćelija). Grožđe olakšava metabolizam (promet materija u organizmu), uravnotežuje vitaminski balans, podstiče eliminiranje mokraćne kiseline, djeluje dekongestivno (otklanja zastoj krvi). Kao i ishrana jabukama, liječenje grožđem se preporučuje kod mnogih oboljenja, i to kao dodatak već preispitanim metodama liječenja određene bolesti.

Svježi sok od grožđa ima efikasno depurativno, diuretično, tonično djelovanje, a preporučuje se naročito kod zaraznih oboljenja (šarlah, rubeole, male boginje, difterija, gripe i drugih), također i protiv malignih tumora.

- Google oglasi -

Nedavna studija kaže da ljubičasti sok od grožđa pomaže u prevenciji raka dojke. Tokom eksperimenta uočeno je značajno smanjenje mase tumora dojke nakon što je osoba svakodnevno hranjena sokom od grožđa.

Smatra se da je sok od grožđa najbolji lijek protiv migrene.

Koje vam ljekovitosti pruža i kako se pravi sok od grožđa pročitajte OVDJE.

Grožđe se kvalificira kao laksativna hrana jer kožica bobica sadrži organsku kiselinu, šećer i celulozu – tvari koje pospješuju rad crijeva i otklanjaju zatvor.

Redovita konzumacija grožđa pozitivno utječe na zdravlje očiju jer štiti mrežnicu oka od propadanja te smanjuje rizik od nastanka žute pjege. To je najčešći uzrok sljepoće kod osoba starijih od 50 godina, a prate je zamućen vid i iskrivljena slika.

Grožđe je bogat izvor minerala i hranjivih tvari kao što su bakar, željezo i mangan – svi potrebni za razvoj i čvrstoću kostiju.

Grožđe povisuje razinu dušikovog oksida u krvi što sprječava stvaranje krvnih ugrušaka. To znači da smanjuje i rizik od srčanog udara.

Ako je koža masna, ½ kašikice soka od zelenog grožđa i ½ kašikice soka od limuna promiješaju se i nanose kako bi se uklonila višak masnoće.

Za šta je dobro crno grožđe i zašto ga trebate jesti saznajte OVDJE.

Suho grožđe je namirnica koja je zdrava i neškodljiva za svakoga, koje sve tegobe ublažava pročitajte OVDJE.

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

Saznajte istinu: Debljamo li se od soli?

Uz mnogima omiljeni šećer, sol je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i...

Oprez! ‘Tihi’ simptomi dijabetesa koje ne smijete ignorisati

Dijabetes se događa kada vaše tijelo nije u stanju preuzeti šećer (glukozu) u svoje stanice i koristiti ga za...

Pet jednostavnih savjeta kako se pravilno hraniti

Nepravilna ishrana može dovesti do različitih zdravstvenih problema ali i neželjenog debljanja… Stoga je veoma važno zdravo se hraniti...

Usporeno disanje – bradipneja

Usporeno disanje (bradipneja) prati mnoge bolesti. Ljudski organi rijetko kada rade punim kapacitetom. Svi organi imaju stanovitu “rezervu” potrebnu...
- Google oglasi -

Glavobolja, uzroci i simptomi

Nema čovjeka koga nikad nije zaboljela glava. Uz reumatične bolove to je danas najčešći povod da potražimo liječničku pomoć....

Zašto nastaje krvarenje desni? – Ovo nikako ne smijete ignorisati

Ukoliko prilikom pranja zuba primjećujete krvarenje desni, trebalo bi što prije da se obratite stomatologu. Oboljenje desni, poznatije kao gingivitis,...

Ovo morate pročitati

Aniš

Opis biljke: Aniš je jednogodišnja biljka koja izraste od...

Otkrijte zašto je suho voće dobro za vaše zdravlje

Suho voće je ukusna i korisna poslastica za vaše...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas