Zdravlje Trudnice & Bebe Pet savjeta kako ojačati djetetov imunitet koje nećete čuti...

Pet savjeta kako ojačati djetetov imunitet koje nećete čuti od doktora

-

male bebeU jesenje doba svi su skloniji prehladama i virozama koje kruže, pa tako i bebe. Dok se organizam odraslih uspješnije bori sa bolešću, djetetu je potrebna vaša pomoć.

Donosimo vam malo neuobičajene savjete za poboljšanje imuniteta kako bi se organizam uspješno borio i izborio protiv ovih sezonskih viroza.

Spavanje na krznu

- Google oglasi -

Koliko god suludo zvučalo, istraživanja su pokazala kako spavanje beba i djece na prekrivačima napravljenim od ovčjeg krzna već u prva tri mjeseca života smanjuje izglede za astmu za 80 posto.

Također, djeca odrasla uz kućne ljubimce rjeđe imaju problema sa astmom i alergijama jer mikrobi iz životinjskog krzna jačaju djetetov imunitet.

Uzimanje probiotika

Probiotici opskrbljuju organizam dobrim bakterijama koje je preporučljivo unositi u organizam za podizanje imuniteta. Visoka razina dobrih bakterija uništava one loše i ujedno reguliše probavni sistem. Probiotici se prirodno nalaze u nekim namirnica, dok se u neke naknadno stavljaju.

Dovoljan unos esencijalnih masnih kiselina

- Google oglasi -

Većina ljudi nedovoljno unosi esencijalnih masnih kiselina u organizam, a vrlo su važne za jačanje organizma. One se sastoje od omega 3 i omega 6 kiselina. Omega 3 kiseline najviše su zastupljene u plavoj ribi, dok omega 6 najviše ima soji, orasima, bademima, morskim algama i sjemenkama suncokreta i lana.

Osigurajte se D vitaminom

Nedostatak sunca i loše vrijeme osim što utiče na raspoloženje, ujedno i uzrokuje dovoljno vitamina D koji se stvara prilikom izlaganja kože suncu. Osim za apsorpciju kalcija vitamin D je vrlo važan i za jačanje imuniteta.

Izađite u šetnju prirodom za vrijeme sunčanih dana kako bi se i vaš i bebin organizam opskrbio vitaminom D. Ukoliko je dijete na adaptiranoj formuli nije potrebno dodatno uzimanje vitamina D jer je već dodan u formulu. Ako dojite, savjetujte se sa doktorom da li je potrebno i koliko dati djetetu vitamina D.

Bobice bazge

Jačanju imuniteta pravilnom prehranom i dovoljnom unosu voća i povrća svakako će pomoći i unos bobica bazge koje su dvostruko snažniji antioksidans od borovnica. Kako same bobice nisu pretjerano ukusne, djetetu ponudite sirup bobica bazge prilagođen djeci.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Karfiol – jestivi cvijet visokog kvaliteta

Treba koristiti i njegovo lišće, jer ono sadrži najvažnije prehrambene sastojke. Karfiol je kupusno povrće vrlo visokog...

Dinja voće koje je slatko a niskokalorično

Iako je voće, dinja (kao, uostalom, i lubenica) spada u porodicu krastavaca! Smatra se da potiče iz...

Crni sljez otklanja probavne smetnje i rastvara sluz, otčepljuje nos

Crni sljez jednogodišnja je ili višegodišnja biljka iz čijeg podanka izbijaju, uglavnom, polegnute, razgranjene stabljike visine do...

Tinktura od češnjaka – drevni tibetanski lijek za čišćenje organizma

Kako se pravi ljekovita tinktura od češnjaka za pomlađivanje i čišćenje organizma kod kuće?

Jagoda kao lijek reguliše šečer u krvi, krvni pritisak i holesterol

Za početak, jagoda kao lijek je prava mala riznica antioksidanata. Jagode su četvrte po redu na listi...

Ne bacajte peteljke od trešnje, već ih osušite i spakujte za čaja

U narodnoj medicini za razne bolesti preporučuje se čaj od peteljki trešnje u različitim varijacijama. Zato ne bacajte peteljke,...

Preporučeno

Karfiol – jestivi cvijet visokog kvaliteta

Treba koristiti i njegovo lišće, jer ono...

Dinja voće koje je slatko a niskokalorično

Iako je voće, dinja (kao, uostalom, i...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas