Pet savjeta kako ojačati djetetov imunitet koje nećete čuti od doktora

0
2550

male bebeU jesenje doba svi su skloniji prehladama i virozama koje kruže, pa tako i bebe. Dok se organizam odraslih uspješnije bori sa bolešću, djetetu je potrebna vaša pomoć.

Donosimo vam malo neuobičajene savjete za poboljšanje imuniteta kako bi se organizam uspješno borio i izborio protiv ovih sezonskih viroza.

Spavanje na krznu

Koliko god suludo zvučalo, istraživanja su pokazala kako spavanje beba i djece na prekrivačima napravljenim od ovčjeg krzna već u prva tri mjeseca života smanjuje izglede za astmu za 80 posto.

Također, djeca odrasla uz kućne ljubimce rjeđe imaju problema sa astmom i alergijama jer mikrobi iz životinjskog krzna jačaju djetetov imunitet.

Uzimanje probiotika

Probiotici opskrbljuju organizam dobrim bakterijama koje je preporučljivo unositi u organizam za podizanje imuniteta. Visoka razina dobrih bakterija uništava one loše i ujedno reguliše probavni sistem. Probiotici se prirodno nalaze u nekim namirnica, dok se u neke naknadno stavljaju.

Dovoljan unos esencijalnih masnih kiselina

Većina ljudi nedovoljno unosi esencijalnih masnih kiselina u organizam, a vrlo su važne za jačanje organizma. One se sastoje od omega 3 i omega 6 kiselina. Omega 3 kiseline najviše su zastupljene u plavoj ribi, dok omega 6 najviše ima soji, orasima, bademima, morskim algama i sjemenkama suncokreta i lana.

Osigurajte se D vitaminom

Nedostatak sunca i loše vrijeme osim što utiče na raspoloženje, ujedno i uzrokuje dovoljno vitamina D koji se stvara prilikom izlaganja kože suncu. Osim za apsorpciju kalcija vitamin D je vrlo važan i za jačanje imuniteta.

Izađite u šetnju prirodom za vrijeme sunčanih dana kako bi se i vaš i bebin organizam opskrbio vitaminom D. Ukoliko je dijete na adaptiranoj formuli nije potrebno dodatno uzimanje vitamina D jer je već dodan u formulu. Ako dojite, savjetujte se sa doktorom da li je potrebno i koliko dati djetetu vitamina D.

Bobice bazge

Jačanju imuniteta pravilnom prehranom i dovoljnom unosu voća i povrća svakako će pomoći i unos bobica bazge koje su dvostruko snažniji antioksidans od borovnica. Kako same bobice nisu pretjerano ukusne, djetetu ponudite sirup bobica bazge prilagođen djeci.