IshranaOve prednosti jogurta će vas potaknuti da ga jedete...

Ove prednosti jogurta će vas potaknuti da ga jedete češće

-

Ako ste u potrazi za ukusnim i zdravim dodatkom prehrani, onda bi se svakako trebali odlučiti za jogurt. Jogurt je mliječni proizvod koji nastaje prirodnim procesom fermentacije mlijeka uz pomoć bakterija. Djelovanjem bakterija dolazi do fermentacije pri čemu mliječni šećer (laktoza) prelazi u mliječnu kiselinu. U jogurtu možete pronaći sve hranjive tvari koje se nalaze u mliječnim proizvodima, kao što su kalcij, vitamin B-2, B-12, kalij, magnezij… Međutim, postoje neka saznanja za šta je dobar jogurt za koja možda još niste znali.

Za šta je dobar jogurt

Jogurt za zdravlje kostiju
Pomaže u prevenciji osteoporoze. Mliječni proizvodi općenito su izvrstan resurs za izgradnju zdravih kostiju jer sadrže kalcij. Potražite jogurte s dodatkom vitamina D za bolji uspjeh.

- Google oglasi -

Jogurt za zdravlje srca
Redovnim konzumiranjem fermentiranih mliječnih proizvoda poput jogurta (oko dvije porcije sedmično) dugoročno može pomoći u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenjem krvnog tlaka.

Jogurt idealna namirnica za crijeva
Jogurt (posebno mliječni) je bogat probioticima koji podržavaju vaš imuni sistem i poboljšavaju zdravlje probavnog sistema održavanjem razine “dobrih bakterija” u crijevima. Osim što podržava vaš probavni sistem, ovo će pozitivno utjecati i na vaš mozak. Znanstvene studije su pokazale veliku i jaku povezanost između zdravlja crijeva i zdravlja mozga. To znači da redovno konzumiranje jogurta može pomoći i kod kognitivnih funkcija i kod raspoloženja.

Jogurt za bijele zube
Smatra se da mliječna kiselina ima pozitivan učinak u zaštiti desni i zubi od budućih oštećenja.

Smanjuje simptome alergije
Za sve one koje muči sezonska alergija može biti izazovno raditi bilo što na otvorenom, pa biste mogli razmisliti o tome da pojedete šoljicu jogurta. Probiotici u jogurtu mogu smanjiti reakciju vašeg tijela na pelud i druge alergene.

- Google oglasi -

Jogurt za mršavljenje
Jogurt pomaže u izgradnji mišića što pomaže sagorijevanju masti. Također je izvrstan izvor energije za poticanje treninga koje možda izvodite kako biste smršavili. Na kraju, jogurt sadrži priličnu količinu proteina koji vam pomaže da dulje ostanete siti.

>>Jogurt dijeta uspješno topi 4 kg za 3 dana

Grčki jogurt

Grčki jogurt, koji ima više kiselkastog okusa, vjerojatno je najpopularnija vrsta jogurta, i lako je shvatiti zašto. Obično ima dvostruko više proteina od običnog jogurta, grčki jogurt također ima manje šećera i ugljikohidrata od običnog jogurta, grčki jogurt uklanja tekućinu sirutke — što je čini gušćom, a istovremeno smanjuje sadržaj ugljikohidrata i šećera.

>>Sirutka pomaže kod ovih bolesti i tegoba…

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Narodni lijek za jačanje crijeva i želuca

Bilje i začini mogu pomoći u radu probave, i u tome kako će naša crijeva razgraditi hranu koju jedemo...

Aurikulo terapija – Šta sve liječi ovaj oblik akupunkture

Aurikulo terapija (eng. Auriculotherapy) je poznata i kao aurikulo akupunktura, ili akupunktura uha. Predstavlja oblik akupunkture zasnovan na ideji da je uho...

Narodni lijekovi za bradavice i druge izrasline na koži koji doista djeluju

Bradavice su oboljenje koje izaziva Humani Papiloma Virus, poznatiji kao HPV. Obično se javljaju na rukama ali mogu nastati...

Kako se priprema srebrna voda i šta sve liječi

Srebrena voda se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe, kao i u procesima konzerviranja hrane i pića. Ova voda...
- Google oglasi -

Biljke koje su korisne za cirkulaciju krvi

Cirkulacija krvi je ključna za zdravlje i igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela, omogućujući da kisik i hranjive...

Koje su dobrobiti klementine za zdravlje

Klementine su vrsta slatkog i sočnog citrusa koje su postale popularne širom svijeta zbog svojih ukusnih okusa i dobrobiti...

Ovo morate pročitati

Pet znakova da vam je tijelo puno otrova

Toksini zarobljeni u našem tijelu usporavaju prirodne funkcije. Toksini...

Kakao vas štiti od infarkta i raka

Materija u kakau štiti od moždanog udara, infarkta, raka...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas